Massage als therapeutische methode

We weten allemaal hoe heerlijk een massage kan zijn. Hoe je door zachte aanraking in volle overgave heerlijk kan wegdromen, of hoe een stevige massage je spieren helpt ontspannen. Massage als lichaamsgerichte therapie gaat een stapje verder.

Massage is een zachte manier om contact met je lichaam te maken. De aanraking helpt je om je aandacht van je hoofd naar je lijf te verleggen. Het nodigt op een prettige manier uit om je lichaam te voelen en te ontdekken:

  • Waar de spanning zit
  • Wat ontspanning tegenhoudt
  • Wat je nodig hebt om te ontspannen

Meer dan ontspannend

Deze massagemethode gaat een stapje verder dan lekker ontspannen. Het helpt je om uit te vinden wat je lichaam je probeert te vertellen met die eeuwige rugpijn, de verkrampte spieren in je nek of die pijnlijke voeten. Als je weet wat je nodig hebt en waar letterlijk en figuurlijk ‘de pijn’ zit, dan kan het helen beginnen. Zo breng je lichaam en geest weer in balans.

Verschillende massagetechnieken

Ik maak gebruik van verschillende vormen van massage. Ontspannend of juist activerend. Steunend of specifiek gericht op loslaten. Welke vorm ik kies, is afhankelijk van je persoonlijke vraag en behoefte. En van wat jouw lichaam aangeeft.

Massagetherapie

“Een ontspannen lijf kan zichzelf reorganiseren”